Kalp Romatizması ve tedavisi




 
 
Vücudun herhangi bir yerindeki romatizma eğer tedavi edilmezse kalp kapakçıklarına yerleşir ve Kalp Romatizması dediğimiz hastalığa yol açar. Kalp romatizmasından en çok etkilenen kalp kapakçığı mitral kapakçıklardır. Mitral kapakçıklar kalp romatizması sonucu buruşur,büzülür,sertleşir ve daralır. Kalp Romatizması nedeniyle oluşan hastalığa mitral darlığı yada mitral stenoz denir.
Kalp romatizması hastalığı daha çok kadınlarda görülür. Kalp romatizması sonucu oluşan mitral darlığının belirtileri ; uzun süre süren nefes darlığı, Kuru öksürük , balgam, bayılma, morarma, yorgunluk, depresyon hali ve insana üşüme vurmasıdır.
 
Kalp Romatizması hastalığının tedavisinin birincil şartı yüksek moraldir. Hasta moralini yüksek tutmalıdır. Kalp Romatizması  hastalarının çoğunluğu hastalığı öğrenince morallerini bozup tedaviden kaçınmaktadırlar. Bu nedenle moralinizi yüksek tutup Hemen doktorunuzla tedaviye başlamalısınız. Kalp romatizması tedavisinde hastanın kendini istirahatta tutması ve yakalanabileceği diğer enfeksiyonlardan kendini koruması gerekmektedir. Ayrıca doktor gözetiminde antibiyotik kullanılması gerekmektedir .
 
Kalp romatizması hastalığının tedavisi esnasında aspirin ve kortizon kullanılabilir. Ancak Bu en son başvurulacak yöntemdir. Doktor hastayı test ettikten sonra depo penisilin tedavisi uygulayabilir. Eğer Hasta penisilin tedavisine uygun değilse Aspirin ve Yoğun bir şekilde Kortizon tedavisi uygulanır.
Kalp Romatizması ciddi bir hastalıktır ve en önemli tedavisi erken teşhistir. Bu nedenle Kalp romatizması hastaları Tedaviden kaçmamalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top